Dünyanın Her Noktasına Helal Jelatin...
Badirga mahallesi 8.sokak no.4 Nilüfer/Bursa

JELATİN

JELATİN KULLANIM ALANLARI...

Jelatin, kıvam arttırma, jelleştirme, durultma, dengeleme, köpükleştirme, emülsiyon oluşumu ve stabilizasyon, film oluşumu gibi özelliklerinden ötürü gıda sektörünün çeşitli alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Jelatin, ağırlıklı olarak şekerleme üreticileri tarafından yumuşak şekerleme, marshmallow, toffee tarzı şekerlemelerde kullanılır. Ayrıca, şarap ve meyve sularının durultulmasında, et ve süt ürünlerinde ve saf bir protein olduğu için sporcuların destek olarak kullandığı içecek ve gıda ürünlerinde kullanılır.


• Jelleşme ajanı: Jöleli tatlılar, şekerlemeler, etler, et sosları
• Yapı sağlayıcı: Lokum, koz helvası, kremalar, sufleler, fırın ürünleri
• Bağlama Ajanı: Rulo etler, konserve etler, şekerlemeler, peynirler, süt ürünleri
• Koloidal yapıyı koruyucu: Şekerlemeler, dondurmalar, buzlandırılan ürünler, donmuş tatlılar
• Durultma ajanı: Meyve suları, şaraplar
• Film oluşturucu: Meyvelerin kaplanması, etler
• Koyulaştırıcı: Toz içecekler, et suyu, soslar, çorbalar, pudingler, jöleler, şuruplar, süt ürünleri
• İşlem yardımcısı: Tatlandırıcılar, yağ, vitamin ve renklendiricilerin mikroenkapsülasyonu
• Emülgatör: Çorbalar, soslar, tatlandırıcılar, et ürünleri, kremalar, şekerlemeler, süt ürünleri
• Stabilizör: Krem peynirler, çikolatalı sütler, yoğurt, buzlandırılan ürünler, kremalar, donmuş tatlılar
• Yapışma ajanı: Şekerlemeler, et ürünleri
• Köpürmeyi sağlayıcı: Şekerlemeler, kremalar, dondurmalar
• Kristalizasyonu düzenleyici: Dondurmalar, buzlu ürünler, donmuş tatlılar

Jelatin, hayvan deri ve/veya kemiklerinde bulunan Kolajenin hidrolize edilmesiyle elde edilen saf bir proteindir. İçeriği %85-90 protein, %10-12 su ve %2-3 minerallerden oluşur ve 100 gramında yaklaşık 350-400 kcal beslenme değeri bulunmaktadır.

Jelatin doğal saf bir protein olduğundan ne Avrupa Birliği Gıda Kodeksi ne de Türk Gıda Kodeksinde katkı maddesi olarak kabul edilmez. Doğal ve sağlıklı bir ürün olduğu için gıda katkı maddelerine verilen E kodu, jelatine verilmemiştir.

Ayrıca, insan vücudunun kendi başına üretemediği ve aldığı besinlerden düzenli olarak alması gereken 10 aminoasit vardır. Jelatin, insan vücudu için esansiyel olan 10 amino asitten, triftopan dışındaki, dokuzunu içermektedir ve bu özelliği sayesinden dengeli beslenmeyi sağlar. Jelatin kolesterolden muaftır.

Jelatini benzersiz kılan en önemli özelliği termo-dönüşümlü jelleştirmesidir. Isıya tabi tutulan jelatin bazlı bir üretim reçetesi sıvılaşır, soğutulduğunda ise jelleşir. Bu özellik çok hızlı bir şekilde gerçekleşir ve kalitede önemli değişiklikler olmaksızın tekrarlanabilir.

BİLGİ AL

Detaylı Bilgi İçin İletişime Geçiniz

+90 224 414 1440